My Next Step
My Next Step is HR excellence om uw groei te stimuleren!
My Next Step is HR excellence om uw groei te stimuleren!
Personeelsbeheer is een complexe en zeer strategische kwestie voor elk bedrijf. Daarom hebben we een boutique consultancy opgericht die HR-oplossingen op maat biedt aan kleine en middelgrote ondernemingen in België.
Of u nu een scale-up of een gevestigde KMO bent, wij kunnen u in elke fase van uw groei ondersteunen om uw personeelsbeheer te optimaliseren.
My Next Step helpt bedrijven om salaristransparantie te introduceren in lijn met nieuwe regelgeving, waarbij inclusie en gendergelijkheid worden bevorderd.
My Next Step implementeert transparante en eerlijke salarisstructuren om de kosten te optimaliseren en werknemers te motiveren.
My Next Step helpt je om de relatieve bijdrage van elke functie aan je strategie te verduidelijken (classificatie), wat een essentiële basis is voor de andere belangrijke HR-processen: salarisstructuur, loopbaanontwikkeling, prestatiemanagement.
My Next Step heroverweegt de structuur van uw bedrijf om de efficiëntie te maximaliseren en groei en innovatie aan te moedigen.
My Next Step creëert op maat gemaakte competentieraamwerken om talent te ontwikkelen en de strategische doelstellingen van het bedrijf op elkaar af te stemmen.
My Next Step biedt gepersonaliseerde ondersteuning voor HR-managers om hun vaardigheden te verbeteren en de HR-praktijken van uw bedrijf te optimaliseren.
My Next Step helpt KMO's om hun eerste HR-afdeling te structureren en te professionaliseren door het ideale profiel te definiëren en aan te werven en specifieke begeleiding aan te bieden.
Bij My Next Step begrijpen we de complexiteit van HR-management en hoe ontmoedigend dit kan zijn voor KMO's. Daarom hebben we een klein adviesbureau opgericht dat gespecialiseerd is in HR-advies en -oplossingen op maat voor kleine en middelgrote ondernemingen. We zijn gevestigd in België en zijn gespecialiseerd in HR-ondersteuning voor KMO's en scale-ups. We bieden uitgebreide en op maat gemaakte diensten in elke fase van hun ontwikkeling.
Onze aanpak wordt gekenmerkt door zijn holistische en pragmatische karakter. We geloven dat elk bedrijf uniek is en dat one-size-fits-all oplossingen niet voldoende zijn. Daarom nemen we de tijd om de cultuur, waarden en doelstellingen van uw organisatie te begrijpen voordat we HR-strategieën op maat ontwikkelen die aansluiten bij uw ambities.
🚨 Les pratiques RH "hypes" qui n'ont pas d'impact positif sur les résultats de l'entreprise 🚨
Ne lisez.que si vous êtes prêt à etre remis en question! 😉
Dans le monde des ressources humaines, il est facile de se laisser séduire par des tendances et des "best practices" sans examiner leur véritable efficacité. Pourtant, l'approche basée sur des preuves (*evidence-based HR*) nous enseigne que toutes les pratiques ne sont pas bénéfiques pour l'organisation. Voici quelques exemples de pratiques "hypes" qui, malgré leur popularité, n'ont pas d'effet positif prouvé sur les résultats d'entreprise :
1. Les évaluations annuelles de performance 📝 : Bien que largement utilisées, les études montrent que ces évaluations sont souvent inefficaces et peuvent même être démotivantes pour les employés. Elles ne sont pas toujours reliées à une amélioration de la performance globale de l'entreprise ([CIPD, 2024](https://www.cipd.co.uk/)).
2. Les programmes de bien-être généralisés 🧘♂️ : Investir massivement dans des programmes de bien-être sans stratégie spécifique n’apporte pas toujours de résultats concrets. Selon la recherche, ces initiatives ont rarement le retour sur investissement espéré et peu d'impact sur la performance financière ([CEBMa, 2021](https://cebma.org/)).
3. Le recrutement basé uniquement sur la culture fit 🌐 : Recruter des employés uniquement sur leur adéquation culturelle peut nuire à la diversité et limiter l’innovation. Les équipes les plus diverses ont tendance à mieux performer en offrant une plus large gamme d'idées et de solutions ([SHRM, 2017](https://www.shrm.org/)).
4. Le feedback continu sans structure claire 🔄 : Bien que le feedback continu soit vu comme moderne, l'absence de cadre clair peut entraîner de la confusion et du stress, sans améliorer nécessairement la performance ou l'engagement ([SHRM, 2017](https://www.shrm.org/)).
👉 Conclusion : Ne vous laissez pas emporter par les tendances ! Basez vos décisions RH sur des données solides et remettez en question les pratiques établies qui ne produisent pas les résultats escomptés. Soyons plus stratégiques et orientés vers les résultats réels ! 💼📈
📣 Directeuren, HR-managers... bent u voorbereid op de inwerkingtreding van de EU-richtlijn Loontransparantie?
Je vraagt je af waar ik het over heb? Nou, het is gewoon de richtlijn die vanaf 2026 de wereld van HR en organisaties op zijn kop zal zetten!
📢 Kom meer te weten tijdens het ontbijt (26/09 - 8:30-10:00) georganiseerd door My Next Step en Dirk Stienaers-Rewardwize, met de steun van het ALLIANCE CENTRE BW! Bedankt aan Foster Rosieres en Louis-Guy du Bois om ons te verwelkomen in jullie prachtig groen kader aan de rand van Brussel!
⚠ Wacht niet te lang ... jullie moeten klaar zijn tegen 2026!
Meer weten? Neem contact met me op via axelle@mynextstep.be
🌟 Transparante beloning in 2026 - Wat zijn de kansen? 🌟
Nu de EU-Richtlijn Beloningstransparantie in 2026 volledig van kracht wordt, hebben bedrijven de kans om hun beloningspraktijken te veranderen. We zijn verheugd om ons laatste werk te delen dat enkele van de belangrijkste voordelen en kansen van dit beleid belicht.
✅ Bekijk onze content om deze kansen te ontdekken en te zien hoe jouw bedrijf kan profiteren van transparante beloningen.
💪 Laten we deze verandering omarmen om eerlijkere en rechtvaardigere werkplekken te creëren!
📨 Benieuwd hoe u door het nieuwe HR-landschap kunt navigeren? Neem contact met ons op! axelle@mynextstep.be
Goed nieuws voor HR in de privésector in België! 🌟
👉 België zal, net als andere Europese landen, vanaf 2026 de nieuwe Europese verordening over beloningstransparantie moeten implementeren om een cultuur van openheid en eerlijkheid op de werkvloer te bevorderen.
👉 Voor veel bedrijven zal dit een serieuze uitdaging zijn en daarom is het cruciaal om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn op deze aankomende veranderingen.
Loontransparantie bevordert niet alleen eerlijkheid, maar draagt ook bij aan een meer inclusieve werkomgeving.
My Next Step en Rewardwize hebben hun krachten gebundeld om content en methodologieën te ontwikkelen om alle bedrijven te helpen zich voor te bereiden op deze aankomende veranderingen. Nu is het moment!
⬇️Below onze eerste levering: een korte samenvatting van wat u moet weten over de richtlijn BETALINGstransparantie.
Laten we deze kans op positieve verandering aangrijpen en samen werken aan een transparantere toekomst!
🤔 Wil je meer weten over hoe je je kunt voorbereiden? Neem contact met mij op My Next Step: axelle@mynextstep.be of met mijn collega Dirk Stienaers van Rewardwize: dirk.stienaers@rewardwize.com
Betaaltransparantie in 2026... ben jij er klaar voor?
🤔 Vertel ons wat je denkt!
Bedrijven in heel Europa worden geconfronteerd met een aantal echte uitdagingen als gevolg van de lancering van de EU Richtlijn Loontransparantie.
Daarom lanceert gradar , een partner van My Next Step, een reeks mini-enquêtes om erachter te komen hoe goed bedrijven voorbereid zijn op de wetgeving, wat ze nodig hebben en aan welke vereisten ze al voldoen.
Als u wilt bijdragen aan het onderzoek, nodigen wij u uit om deze snelle enquête in te vullen (het duurt minder dan 5 minuten!) waarmee u ons volledig anoniem van bepaalde informatie kunt voorzien:
https://endax.de/limesurvey/index.php/732519?lang=en
Dit is een vooronderzoek om een beter inzicht te krijgen in uw specifieke behoeften en belangen met betrekking tot de wetgeving op het gebied van transparante beloning. Dit geeft ons de beste kans om u te helpen proactiever te zijn en u effectief voor te bereiden op een nieuw tijdperk op het gebied van beloning.
🎙 Heeft u ooit nagedacht over beloningstransparantie in uw organisaties? Met angst? Met afgunst?
Als u, HR, er nog nooit over hebt nagedacht, zal Europa met een nieuwe richtlijn die van toepassing is vanaf 2026 (bedrijven > 250 FTE - klein uitstel tot 2031 voor kleinere bedrijven) deze transparantie opleggen. Bereid je voor, het is (nog...) niet te laat!
Ik zie veel kansen voor organisaties in het invoeren van meer transparantie! Ik leg uit waarom in een podcast waarvoor Amélie Alleman van Betuned me deze dinsdag uitnodigde. Link in de 1e reactie.
Dank je wel Amélie voor dit moment van delen en dank je wel voor het helpen delen van zoveel inhoudelijke onderwerpen voor ons HR-vak. Dank ook aan Charlotte Courtat en Sébastien Peret van het Betuned team achter de schermen van het maken van deze podcat!
🤔 Ik ben benieuwd ... en jij, hoe ervaar jij het onderwerp transparantie in jouw organisaties?